Sain Ebookersilta rahat takaisin yli vuoden takaa – Facebookin kautta

Ebookersin kautta 2020 helmikuussa ostamani matka kesäkuulle 2020 peruuntui covidin takia. Sain kuitenkin yllätyksekseni siitä rahat takaisin lähes puolitoista vuotta ostopäivää myöhemmin.

Kerrotaanpa tässä alkuun mitä kokonaisuutena tapahtui.

Ostimme 12.2.2020 emännän isälle Ebookersin kautta lahjaksi matkan hänen kotimaastaan Meksikosta Suomeen. Emme vielä tienneet miten pahaksi koronahommat kehittyisivät.

Kun kesäkuun matkapäivät lähenivät, olin jo melko varma että matka ei toteutuisi. Soittelin Ebookersin asikastukeen, jossa annoin matkan tunnuksen. Robotti kertoi että minua ei palveltaisi vielä vaan lähempänä matkustusajankohtaa. No sitten yksantaan Ebookers lähetti viestiä, että matka on peruttu ja lentoyhtiö on antanut meille etukupongin jolla voi varata uuden matkan tms.

Soitin puhelimella Ebookerssille arviolta 2020 kesällä ja kysyin että miten saa rahat takaisin. Englanninkielinen virkailija pudisteli puhelimessa päätään ja totesi että ei keksi muuta kuin että jos pankille saisi tehtyä pankkisiirron riitaututuksen. Tämä tuskin olisi mennyt läpi, semminkin kun en käyttänyt luottokorttia. Tulenkin tämänkaltaisissa maksuissa aina jatkossa käyttämään luottokorttia.

No nyt kuitenkin otin kuluvan vuoden 2021 kesäkuun 21. päivä yhteyttä vielä Ebookersiin Facebookin kautta. Siellä yllätyksekseni sain 5 minuutissa keskustelun avattua suomeksi.

Selostin tilanteen, jota hieman komplisoi se että olin syöttänyt alkuperäiseen varaukseen meksikolaisen appiukko-kokelaani sähköpostin ja puhelinnumeron. Muutaman päivän aikaa päätäni raavittuani, selityksiä tehtyäni ja tositteita (mm. verkkopankkikuitti ja alkuperäisen varauksen tunnistietietoja) chat-ikkunaan liimattuani Ebookers totesi Facebookissa 7.7.2021, että he palauttavat rahani takaisin seuraavan 3-5 viikon kuluessa.

Olin hieman skeptinen kaiken tämän harmin jälkeen, mutta suureksi yllätyksekseni rahat ilmaantuivat 26.7.2021 tililleni. Viimeinkin. Näillä on hyvä ostaa vaikka lämmitysöljyä talveksi. Ebookersin lopullista asiainhoitoa ei voi kuin kehua.

Siis jos sinullakin on rahaa sisässä Ebookersin kautta, älä suotta soita heille vaan mene asioimaan Facebookin kautta: https://www.facebook.com/ebookers.fi . Varaa mukaan dokumentteja sekä hieman kärsivällisyyttä ja aikaa niin saatat saada rahasi takaisin ihan sovinnolla, kuten minulle kävi.

Janne Paalijärvi
Korsholm, Finland
28. juli 2021

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *