Tutkapari Vladimir Putin ja vihreä liike

Raukkamaisesti Ukrainaan hyökänneellä Vladimir Putinilla on monia liittolaisia. Eräs parhaimmista Putinin liittolaisista on vihreä liike. Vihreä liike poliittisine lonkeroineen on vuosikymmeniä ajanut valtioiden irtaantumista ydinvoimasta. Koska ikiliikkujaa ei ole vielä keksitty, energia sitten otetaan mistä sitä saadaan. Inhottavan usein lähde on venäläinen maakaasu.

Tässä ideologisessa sekoilussa keski-Eurooppa tehtiin vaivihkaa riippuvaiseksi Venäjän maakaasusta ja muusta energiasta kuin narkkari heroiinista. Putinin nyrkki työntyi syvälle keski-eurooppalaisen poliittisen vaikuttajaiston perseeseen kuin Ransu-koiraan Tohlopissa. Etenkin paniikissa olevalta Saksalta on nähty Ukrainan kriisissä ulostuloja, jotka kautta linjan ovat tähdänneet Venäjän toimien painamiseen villaisella. Tämä on järkyttävää toimintaa länsimaalaiselta demokratialta ja suoraan Putinin pelikirjasta.

Mitä nyt seuraa? Energian hinta tulee nousemaan entisestään. Inflaatio tulee räjähtämään käsiin. Ihmiset tulevat kärsimään. Kiitos Vladimir Putin ja vihreä liike, oikein kunnon tutkapari.

Janne Paalijärvi
Mustasaaressa 25.2.2022

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *