Britannian mellakat, olympialaiset, yms. Putinilla ei ole yksinoikeutta konservatismiin

Kuten kaikki tiedämme, maailmalla ollut tällä viikolla aika paljon hässäkkää. Dominoivia puheenaiheita ovat olleet naisnyrkkeily ja uusimpana Iso-Britannian mellakat. Näille puheenaiheille ja tapahtumille on mediassa ja vasemmistossa jotenkin aina onnistutty löytämään syy Venäjältä. On kiusallista, naurettavaa ja vaarallista luovuttaa kaiken konservatismin yksinoikeus Vladimir Putinille.

Tarkastellaanpa hetken esimerkinomaisesti näitä kahta tapahtumaa. Nyrkkeilykohun keskiössä on algerialainen Imane Khelif, jonka genetiikkaa on epäilty miehiseksi. Onpa myös oma naisnyrkkeilijämme käynyt ihmettelemässä, miksi Khelifillä muiden miehisten tunnusmerkkien lisäksi kasvavat tuuheat pulisongit ( https://yle.fi/a/74-20102819 / https://archive.is/eze5c ).

Konservatiiviset piirit ovat luulleet, että kyseessä on ollut miehestä naiseksi sukupuoltaan vaihtanut urheilija. Samat piirit ovat aikaisemmin varoitelleet fyysisestä vaarasta, jonka trans-urheilijat aiheuttavat liiallisella voimankäytöllä. Nykyään on sattuneista syistä vaikea selvittää, onko tällaisia loukkaantumisia tapahtunut, mutta huoli on ollut todellista.

Kyseistä naisnyrkkeilijää on arveltu transsukupuoliseksi, mikä ilmeisesti on väärä luonnehdinta. Asiassa on ollut ja on edelleen paljon epätietoisuutta. Mikään ei ole tietenkään estänyt laittamasta tapahtumaa Putinin syyksi ( https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/suomen-nyrkkeilypomo-iskee-olympiakohusta-taustalla-venajan-sabotaasi/8983746 / https://archive.is/haIP0 ).

Minulla on kysymyksiä (TM). Onko trans-inho Putinin yksinoikeus? Onko tosiaan niin että ilman Putinia yhtään ketään ei kiinnostaisi jos syntymämiehet hilluvat naisten uimahallivuoroilla? Onko niin, että Ilman Putinia länsimaissa kaikki pitäisivät sataa eri sukupuolta täysin normaalina ilmiönä? No minulla on myös vastaus tähän.

Ei. Trans-inho ei ole Putinin yksinoikeus. Se tapahtuu aivan orgaanisesti riippumatta siitä, mitä Kremlissä ulistaan. Toki ryssä metkuilullaan varmasti yrittää ottaa tilanteesta mahdollisimman paljon irti, sehän on ihan selvää, mutta tuudittautuminen siihen, että Putin on kokonaan vastuussa asiasta ja kaikki asiaa seuraavat ”laitaoikeistoreppanat” ovat vain ajattelukyvyttömiä ja totuuden kieltäviä ajopuita yhteiskunnan näyttämöllä on nyt vaan sangen lapsellinen näkemys. Se on näkemys, jolla media voittopuolisesti oikeuttaa itselleen sen, että esimerkiksi trans-urheilun kipupisteitä ei tarvitse kriittisesti ja avoimesti tahi moniäänisesti käsitellä.

Entäpä Iso-Britannian mellakat? No äärioikeistohan siellä on tietenkin taas sikailee, tämähän on selvä:

Ja onpa se mytologinen Putin myös löydetty paikalta ( https://www.independent.co.uk/news/uk/politics/southport-far-right-disinformation-russia-b2589041.html / https://archive.is/dja9g ). Tässä artikkelissa jälleen kerran sivuutetaan ja väärinymmärretään täysin asioiden syitä ja seurauksia. On jälleen sivuseikka, että maahanmuuttajataustainen nuori tappoi 3 pikkutyttöä puukottamalla ja haavoitti samalla lukuisia muita (heitähän ei edes tapettu, vaan he ”menettivät henkensä”). Syyksi tapahtumiin ei tarjota myöskään vuosikausia jatkunutta maahanmuuttoaaltoa ongelmineen, vaan sitä omnipotenttia Vladimir Putinia.

Kuten olympialaisten tapauksessa, uskon että Britanniassakin Venäjä pystyy mielipidevaikuttamaan kähinöihin. Mutta tämä toimintatapa, jossa äärimmäistä ja sokeaa luottamusta itseensä jatkuvasti vaativa perinteinen media huudahtaa ”Putin!” ja sen jälkeen laittaa päänsä pensaaseen ja kieltää, lopettaa sekä estää suurempien asiaan liittyvien ongelmien käsittelyn, on äärimmäisen lapsellinen ja vaarallinen tapa suhtautua asioihin.

Putinin lisäksi tai hänen rikoskumppanikseen Britanniassa on tarjottu mellakoiden syypääksi henkilöitä, jotka ovat väittäneet puukottajan olleen muslimi. En tiedä onko asia totta vai ei, eikä tätä asiaa pysty sanomaan varmaksi kuin puukottaja itse. On kuitenkin valitettavaa, että kansalaisyhteiskunta on tilanteessa, jossa se kokee, että mediaan on kehittynyt olennaisia taustatietoja pimittävä kaksoisstandardi aina kun käsitellään maahanmuuttajataustaisten tekemiä rikoksia. Tämän seurauksena ihmiset arvailevat asioiden taustoja. Kuulostaako salaliittoteorialta? Varmasti kuulostaa. Mutta niinpä kuulosti myös Yleisradion kritisointi ääridiversiteettisestä journalismista, kunnes se olikin yhtäkkiä todistetusti totta.

Kun media harrastaa tarpeeksi kauan yksiäänistä tai suorastaan harhaanjohtavaa ja pimittelevää vaikeiden asioiden käsittelyä, jossain vaiheessa tulee tilanne, että edes median laatujuttuja ei enää uskota. Se jos jokin on Putinin pussiin pelaamista. Minä haluan uskottavan ja koko kansan halki luotettavan mediakentän ulkomailla ja kotimaassa. Se onnistuisi rehellisellä journalismilla, tukeutumalla pelkästään faktoihin ja käsittelemällä aidon moniäänisesti myös kipupisteitä. Ei onnistu. Kuten viime päivinä on havaittu, myös Suomessa on ollut tärkeämpää olla mediatalossa aktivisti kuin journalisti.

On sääli, että sekä kotimainen, että ulkomaalainen media ja poliitiset aktivistit ovat luovuttaneet konservatismin yksinoikeuden Putinille. Tällainen lyhytnäköinen toiminta tulee osumaan ennen pitkää näiden sidosryhmien omaan nilkkaan. Ihmiset ovat aina kyenneet olemaan konservatiiveja ilman Kremlin vaikutusta ja pystyvät olemaan sitä tulevaisuudessakin.

Janne Paalijärvi
2024-08-04 Korsholm

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *