Schrödingerin ulkomaalaistaustainen asiantuntija

Viimeisen vuoden aikana on muodostunut jonkinlaiseksi rituaaliksi kauhistella miten ulkomaalaisille ”asiantuntijoille” käy suomalaista sosiaaliturvaa järkeistettäessä. Pelkona on että ulkomaalaiset huippuasiantuntijat heitetään Suomesta heti pihalle jos he joutuvat työttömiksi.

Miksi heidät heitettäisiin pihalle? Jos he ovat asiantuntijoita ja huippuasiantuntijoita, kuten jutuissa puffataan, he eivät montaa sekuntia happane työttöminä. Mikäli nämä asiantuntijat eivät työllisty määräajassa uudestaan, voidaan kysyä, olivatko he asiantuntijoita alunperinkään.

Mikäli ongelmana tässä työllistymisessä ovat jäykät työmarkkinat, tämä vain alleviivaa tarpeellisuutta isoihin työmarkkinauudistuksiin, joihin hallitus on tarmokkaasti keskittynyt viime aikoina saman mediaporukan määkiessä vieressä.

Janne Paalijärvi
2024-04-08 Korsholm

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *