Ylen kritiikitön tuulivoima-artikkeli on potku sähkölaskuihin kuolevien kotitalouksien kasseille

Yle julkaisi tänään jutun, jota lukiessa ei voi taaskaan olla varma, onko se kirjoitetuttu venäläisessä trollitehtaassa vai länsimaalaisessa yleisradio-organisaatiossa. Jutussa kerrotaan tuulivoiman autuaaksi tekevästä ja pelastavasta vaikutuksessa samalla pieteetillä ja objektiivisuudella jolla lestadiolainen kuvailee Suviseuroja.

Koko artikkeli on täynnä faktoihin ja realiteetteihin perustumatonta subjektiivistä kehumista tuulivoiman paremmuudesta ja äärimmäisen hyvistä tulevaisuudennäkymistä. Kukaan ei nyt vaan ole tosiaan vaivautunut kommentoimaan kunnolla tuuliuskovaisten kipupisteitä.

Kerron nyt esimerkin avulla, mitä sillä välin tapahtuu todellisuudessa.

Kuvassa on sunnuntain ydinvoimatuotanto ja tuulivoimatuotanto. Maksimissaankin tuulivoimatuotanto on ollut 10% ydinvoimatuotannosta. Ja prosentuaalinen heilunta on ollut todella suurta. Ja katsokaapa loppupäivää. Siellä tuulivoimatuotanto on ollut käytännössä nollassa.

Kun ei tuule, sähkö on helvetin kallista. Ongelman juurisyy on nimenomaan hirttäytyminen satunnaislukugeneraattorin periaatteella toimivalle tuulivoimalle. Jokainen insinööritieteitä lukenut ymmärtää, että ei perusvoimatuotantoa voida tässä vaiheessa mitenkään uskoa tuulivoiman varaan. Se on yksinkertaisesti liian arpanoppapeliä.

Suomessa kärvistellään tänä ja ensi vuonna ennätyskalliiden energian hintojen kanssa. Moni kotitalous tulee tekemään konkurssin sähkölaskujen takia. Ylen hurmoshenkinen, journalismin irvikuvamainen artikkeli on kuin potku näiden kotitalouksien kasseille.

Janne Paalijärvi
Korsholm
2022-12-05

3 vastausta artikkeliin “Ylen kritiikitön tuulivoima-artikkeli on potku sähkölaskuihin kuolevien kotitalouksien kasseille”

  1. Ylen toimittaja siinä propagandassaan vain ilmoittaa julkisesti halunsa maksaa SINUNKIN sähkölaskusi.
    Rahat voi hakea hänen kotoaan – Milloin tahansa.

    1. Ei ole suunnitelmia. Keskityn bisneksiin ja perheeseen. Eli bisneksiin. Olen lisäksi helvetin huono valehtelemaan ja kiertelemään eli käyttöarvoni politiikassa lähestyy rajatta nollaa. Olen lisäksi eronnut kaikista puolueista jotta voin olla asioista vapaasti haluamaani mieltä ja sanoa sen haluamallani tavalla. Olen täysin salonkikelvoton politiikkaan. Tekisin Liberaalipuolueellekin enemmän haittaa kuin hyötyä, joten parempi olla kusematta muroihin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *