Suomessa asioihin puuttuja on suurin rikollinen

Eilen sosiaalisissa medioissa ja nähtävästi uutisissakin kohistiin, minkä takia nuoren naisen häirintään ei puututtu junassa. Minäpä kerron miksi.

Suomessa asioihin puuttuja on usein se pahin rikollinen. Otetaanpa esimerkiksi tämä Länsiväylän juttu. Siinä 70-vuotias otti R-kioskilta varastaneen varkaan kiinni. Varkaan vastustellessa homma meni pystypainiksi, jossa molemmat saivat vammoja. 70-vuotias sai lisäksi takaraivoonsa vekin.

Koska varasta ei kohdeltu tilanteessa asian vaatimin silkkihansikkain, 70-vuotias sankari sai takaraivon tikkiensä lisäksi osakseen vielä 200 euron sakon. Nyt taitaa tyhmempikin luupää alkaa ymmärtämään asian laitaa.

Suomessa ei yksinkertaisesti kannata puuttua asioihin, koska puuttuja on se suurin rikollinen. Insinööritermein puuttumisen odotusarvo on negatiivinen. Niin kauan kun laki ja tuomarit käsittelevät näitä puuttujia ja auttajia rikollisina, on myöskin aivan turha määkiä siitä, miksi kukaan ei auta häiriköityä junassa.

Janne Paalijärvi
Korsholm
2022-12-20

PS 2022-12-23: Lisää ihmettelyä siitä, miksi kukaan ei puutu, tällä kertaa mätkittiin huoltoasemalla perheenäitiä turpaan (archive.is).

3 vastausta artikkeliin “Suomessa asioihin puuttuja on suurin rikollinen”

 1. Yhteiskunnan silmissä siis on tärkeämpää että yksilö jää ilman suojaa kuin että valtion väkivaltamonopolia uhataan. Valtion valta on tärkeämpi kuin yksilön turva.

 2. Minä en ainakaan tule missään oloissa koskaan auttamaan yhtään Suomalaisnaista missään ellei kyseessä ole joku vähintäänkin hyvin tuntemani tai lähiomainen.Venäläisturistiakin olisin ehkä voinut auttaa mutta satunnaista Suomalaisnaista – en koskaan.
  Eikä kyse ole enää edes siitä että joutuu aina syytteeseen – eheiiii.En todellakaan auta oksettavia huoria jotka äänestävät vihreitä ja muita kommareita,röhkivät toksisesta maskuliinisuudesta,ulisevat olevansa uhreja,syyttävät valkoisia miehiä kaikesta jnejne.
  Naiset johtavat maata boom boom boomer get over it ja mieskin voi synnyttää – NO SILTÄ NÄYTTÄÄ JOO.
  Joten olisin vain nauranut ja todennut että kilisyttele vähän avaimia ja sano reippaasti stop mutta tärkeintä on ettet anna nyt pelolle valtaa tai ajattele rasistisesti.Aivan sama vaikka olisi tapettu siihen.
  Ja yhdentekevää vaikka kaikki Suomalaisnaiset eivät totaalisen debiilejä olekkaan – se osa joka ei ole on kuitenkin hiljaisuudellaan tukenut sitä että tilanne on nykyisen kaltainen.He saavat puolestani jatkossa sen hiljaisuutensa vallitessa ottaa turpaansa vaikka joka päivä ihan koraanin ohjeiden mukaan – ei kiinnosta.

  1. Ymmärrän mitä ajat takaa. Jos hieman saan toivoa niin seuraavaan kommenttiin ehkä tuo huorittelu pois. Nostaa samalla kommentin vakavastiotettavuutta, vaikka tosiaan johdonmukaistahan tuo kirjoittamasi oli.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *