Pitäisikö 1,3,7-trimetyyliksantiini-huume kieltää?

Rakkaat lukijani! Tein viime viikolla perin tyrmistyttävän havainnon suomalaisesta huumausainepolitiikasta. Huomasin kauhukseni, että keskushermostoon vaikuttava ja sosiaalisessa viihdekäytössä suosittu 1,3,7-trimetyyliksantiini-huume on edelleen sallittujen aineiden listalla! Sen hallussapitoa, käyttöä tai myyntiä ei siis ole kielletty Suomessa!

Mikä ihmeen 1,3,7-trimetyyliksantiini?

1,3,7-trimetyyliksantiini on valkoista jauhetta (katso kuva). Se vaikuttaa keskushermostoa kiihdyttävästi ja on yhteenlasketuilta haittavaikutuksiltaan kannabiksen tasolla tai jopa hieman pahempi. 1,3,7-trimetyyliksantiinia nautitaan tyypillisesti oraalisesti maku -ja aromiaineiden kanssa liuoksena. Aineen pahimmista vieroitusoireista mainittakoon pahoinvointi, oksentelu ja ahdistuneisuus.

Pitäisikö tämä kieltää?

Pitäisikö 1,3,7-trimetyyliksantiini mielestäsi kieltää? Jos olet tätä mieltä, suosittelen olemaan yhteydessä kansanedustajaasi. Kansanedustajien yhteystietoja löydät eduskunnan sivuilta: https://www.eduskunta.fi/FI/kansanedustajat/Sivut/default.aspx

 

Janne Paalijärvi
2023-02-03 Korsholm

2 vastausta artikkeliin “Pitäisikö 1,3,7-trimetyyliksantiini-huume kieltää?”

  1. Olipa nokkelaa. Ihanko itse keksit jekun kutsua kofeiinia sen täsmällisellä kemiallisella nimellä odottaen, että joku kemiaan perehtymätön haksahtaa vaatimaan sen kieltämistä. Vaarallinen divetyoksidihan onkin jo vanha vitsi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *