Median viesti kuumakalleille: Painele suoraan syvään päätyyn!

Suomalainen tiedotusvälineistön enemmistö ja valitut vasemmistoagitaattorit ovat olleet tonkimassa Jussi Halla-ahon vieraskirjaa. Täysin päättömän pesukarhuprojektin jälkeen tämä kollektiivi väittää löytäneensä perussuomalaisten Riikka Purran kommentteja 15 vuoden takaa.

Kommentit ovat ilmeisesti jonkin mittapuun mukaan kovin edgyjä, siis hyvän maun tuolla puolen. Näistä kommenteista ministeri Purralle on sanottu kaikkea maan ja taivaan väliltä, hänen eroaankin on vaadittu. Näiden 15 vuoden takaisten kommenttien takia.

Näkeekö kukaan muu tässä yleisen tason ongelmaa? Otetaanpa seuraava ajatusleikki.

Kuvittele että olet parikymppinen kuumakalle laukomassa suoria kommentteja netissä päästelläksesi höyryjä pihalle. Sanotaan että aikaa kuluu vaikkapa 10 vuotta. Siinä kohtaa hieman järkiinnyt ja toteat, että asialle pitäisi tehdä jotakin. Demokraatisessa järjestelmässä toiminta puolueissa on eräs hyvä suuttumuksen ja toivottomuuden purkamiskeino.

Luetutetaanpa seuraavaksi vainovasemmiston avustuksella kynäillyt otsikot Purrasta panetteluineen ja erovaatimuksineen päivineen. Tässä vaiheessa ajatushenkilömme huomaa, että ei perkele, eihän hänen kannata edes yrittää, koska hän kirjoitti joskus jotain mautonta nettiin.

Mitä henkilömme tekee? Koska hän ei ole 2020-luvun sääntöjen mukaan enää ikinä hovikelpoinen, hänen ei kannata edes yrittää toimia hovikelpoisesti. Jäljelle jää käytännössä pelkästään ulkoparlamentaarisen vaikuttamisen työkaluja.

Näkeekö kukaan vieläkään järjestelmätason ongelmaa? Kun media ajaa poliittista toimijuutta pohtivia ihmisryhmiä irtautumaan demokraattisesta prosessista, se ajaa ne suoraan kohti ääriajattelun syvää päätyä. Tähän puskuun henkilöt reagoivat eri tavalla. Voidaan kyynistyä kokonaan poliittista järjestelmää kohtaa tai lisätä juttuihin kierroksia. Tai sitten ääritapauksessa voidaan jopa ruveta suunnittelemaan aktiivisia väkivallantekoja.

Kansalaisten enemmistö tuskin haluaa edellä kerrottuja skenaarioita tapahtuvaksi. Median toiminnalla on asioiden kehittymisessä keskeinen rooli. Olisi aivan aidon peiliin katsomisen paikka.

Janne Paalijärvi
2023-07-22 Korsholm

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *