Päälleajoautot kiellettävä kokonaan!

Berliinin ja Nizzan surullisten tapahtumien jälkeen herää jälleen kysymys, mihin tarvimme ihmisten tehokkaaseen tappamiseen soveltuvia autoja? Meidän on otettava nyt ensiaskeleet ja selvitettävä, miten eräät autotyypit saataisiin kiellettyä kansalaisilta.

Isojen tila-autojen, kuormurien ja maastureiden ominaisuuksiin kuuluu, että autolla voi ajaa monen ihmisten päälle nopeasti kaasua painamalla. Näitä niinsanottuja päälleajoautoja hankitaan usein esimerkiksi perheen kuljettamista tai työasioita varten.

Päälleajoautojen salliminen sen takia, että on olemassa myös eräitä arkitilanteita ja työtehtäviä, joissa kyseisiä kapistuksia voidaan myös käyttää, ei ole perusteltua. Kieltämällä päälleajoautot luvallisten autojen joukosta poistetaan tehokkaimmin tappamiseen sopiva autotyyppi. Logistiikastaan ja työstään luopumaan joutuville löytyy varmasti sellaisia muotoja, joissa käytetään pienimassaisia ja vaarattomia liikkumisvälineitä.

Mikäli päälleajoautojen kieltäminen kokonaan kohtaa poliittista vastustamista, voitaisiin näiden käyttöä hankaloittaa muuten. Esimerkiksi automaattivaihteiset päälleajoautot voitaisiin muuttaa manuaalivaihteisiksi. Toinen mahdollisuus on rajoittaa autojen tankkikokoa. Mahdollisuuksia on monia, nyt vain hihat heilumaan!

Janne Paalijärvi

Facebook: https://www.facebook.com/paalijarvi

Twitter: https://twitter.com/paalijarvi

 

Päivitys 2016-12-22: Lisätty Berliinin tapahtumat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *